Gedrag

Konijnengedrag heeft een functie. Als je meer weet van het natuurlijke gedrag van een konijn. Dan zul je ook beter begrijpen waarom je konijn op een bepaalde manier reageert.

Konijnen zijn prooidieren. Ze voelen zich meer op hun gemak als ze zich kunnen verstoppen en als ze in een groep zijn. Een bezoek aan de dierenarts is eigenlijk altijd stressvol. Dit komt doordat ze hiervoor in een mand moeten, met de auto of de fiets, in een nieuwe omgeving, open en bloot op een tafel. En wanneer ze voor een ingreep komen moeten ze zelfs wat langer blijven en krijgen ze vervelende prikken.

Het is dan ook aan te raden wanneer u konijn voor een ingreep komt of voor langere tijd opgenomen moet worden om dan het andere konijn ook mee te nemen. Hierdoor voelen ze zich allebei beter op hun gemak en zal het herstel ook sneller en voorspoediger gaan.

Indien u maar één konijn heeft, en ook als u meerdere heeft, is het ook aan te raden om wat van hun eigen spullen mee te nemen zodat het zoveel mogelijk naar 'thuis' ruikt en voelt.