Pellet of muesli

Konijnen eten in de natuur gras, kruiden, hooi en stro. Soms fruit wat ergens van af gevallen is, maar dat was het wel zo'n beetje.
 

Als je dan alleen al kijkt naar muesli, dan zie je al wel dat dit niet het normale dieet van een konijn bevat. Muesli is een mix die zeer veel granen en zaden bevat. En dit eten konijnen normaal gesproken dus eigenlijk nooit.

Dan zullen er een hele hoop zeggen dat er in de natuur ook geen pellets groeien. Omdat ze al weten dat ik een betoog voor pellets ga voeren. En inderdaad, als je naar pellets kijkt:

dit zie je in de natuur niet! Pellets zitten vol met voedingsstoffen die konijnen nodig hebben, deze zijn vermalen en daar is een evenwichtige brok van gemaakt. Voordeel van deze pellet is dat elke pellet alle voedingsstoffen bevat. Hierdoor kan een konijn niet selectief eten. Dit kan een konijn met een gemengde voeding wel!

Het zal u opgevallen zijn dat er hiernaast ook een plaatje te zien is van Science Selective pelletvoeding. Deze voeding heeft nog iets extra's gedaan met zijn pellets. Deze pellets bevatten ook vezels! En vezels zijn ontzettend belangrijk voor de gezondheid van de darmen. Als je normale pellets en Science Selective biks naast elkaar houdt, dan zal het verschil direct opvallen! Je ziet de vezels al zitten!

Dus er is absoluut een voorkeur voor pelletvoeding boven muesli en daarnaast nog een voorkeur voor de pellets van Science Selective boven die van andere merken. En als je konijn een probleem heeft met de darmen, dan zou ik je aanraden naar de dierenarts te gaan. Die heeft namelijk nog een konijnenvoeding die nog meer voor je konijn kan doen!