Algemeen

De meeste problemen die konijnen krijgen hebben te maken met het maagdarmstelsel en dus met eten. Dit heeft heel vaak weer te maken met het eten dat ze krijgen. De kennis over konijnenvoeding laat veel te wensen over. Toch kan je in de winkel veel verschillende merken konijnenvoeding vinden en ziet de ene zak er nog prachtiger uit dan de andere. Is hier dan geen toezicht op?

Dat zou je denken, maar in Europa en in Nederland is er alleen 'iets' geregeld met betrekking tot honden- en kattenvoeding. Voor de andere dieren die we in huis houden is er helemaal niets geregeld. Dat houd in dat een fabrikant op een willekeurige zak voeding kan zetten dat het konijnen-, cavia-, of rattenvoeding is. Het is voor u als consument niet na te gaan aan de hand van de zak wat een goede voeding is.

De meeste dierenwinkels weten het ook niet. Dat komt omdat het ook niet duidelijk is. Gelukkig zijn er een aantal dierenartsen en specialisten die zich hier meer mee bezig houden en kunnen we daardoor een advies geven.

De afbeeldingen van voeding die u hier ziet zijn van speciale dierenartsvoedingen die door Supreme Petfoods ontwikkeld zijn. Middels deze speciale voeding geven zij extra aandacht aan een aantal probleemgebieden bij konijnen:

- overgewicht
- blaasproblemen
- maag-darmproblemen

Deze voedingen kunnen u en ons helpen u konijn gezonder te krijgen. Er is voor gekozen om deze voeders alleen bij de dierenarts neer te leggen zodat u konijn goed onderzocht kan worden en er een gericht advies met betrekking tot de voeding gegeven kan worden.